Строителни работи в Тервел
Строителни работи в Тервел / община Тервел
В Тервел продължава работата по четири общински проекта. Най-големият от тях е за рехабилитация на улици и се финансира по Програмата за развитие на селските райони. През миналата седмица беше направена нова настилка на улица Осма в с.Честименско и започна работата по ул. Седемнадесета в с. Жегларци. Предстои да се асфалтират участъци от улиците „Оборище „ ,“Раковски“, „Люлин“, „Вихрен“ и „Черно море“ в Тервел. Общата стойност на проекта е два милиона лева.

Продължава строителството по третия етап на транзитния водопровод по ул.“Хан Аспарух“ в Тервел. През идната седмица ще бъде направена дезинфекция на трасето на втория етап и ще започне използването му. Финансирането на проекта е от МОСВ. Стойността му е 470 хиляди лева.

Община Тервел кандидатства с три проекта за ремонти пред ПРСР

Работи се и по довършването на обредния дом в гробищния парк. Сградата е новоизградена през тази година на етап „груб строеж“ . Довършителните работи, обзавеждането и оборудването  се финансират с постановление на Министерски съвет. Работи се по дограма, топлоизолация, инсталации, мазилки, настилки, оформление на двора, обзавеждане и оборудване. Финансирането на целия обект е на стойност 190 хиляди лева.

Тече работа и по укрепване на свлачище, формирало се на моста на пътя Тервел-Полк.Савово. Финансирането е по правителствено постановление, а стойността на укрепването е 37 хиляди лева.

Очаква се обектите да бъдат завършени до края на годината.