/ Община Каварна
В Каварна започва 16-ият Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”.  в дните от 10 до 12 май, съобщават от общината.

Над 2000 деца и младежи от България, Молдова, Украйна и Румъния ще се изявят на каварненските сцени от днес до 12 чай.

Председател на журито е Таня Величкова - певица и преподавател в НМУ “Любомир Пипков“. Членовете са Вили Чаушев - фолклорен инструменталист и преподавател в НМУ“Любомир Пипков“ и Мирослав Аспарухов- хореограф.

1700  участници от България, Молдова и Украйна се включват в събора "С България в сърцето"

Организатори на събитието са Община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня ще бъдат включени във вечерните концерти.

Програмата през трите дни на събора „С България в сърцето“ включва и провеждането на конкурсите "Ревю на народни носии", надиграване “Кръшна ръченица” и "Мис и Мистър Фолклор 2019”.

Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор. Утвърден като традиционен, Общобългарският младежки фолклорен събор “С България в сърцето” събира през годините младежи - потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.