/ ThinkStock/Getty Images

Община Генерал Тошево обявява поредната кампания „Благотворителна Коледа”. Тя ще продължи до 19 декември. Желаещите да се включат в инициативата, могат да направят дарение на банкова сметка:

Ученици от професионалната гимназия в Генерал Тошево имаха практика в Хърватия

Община Генерал Тошево
IBAN BG44CREX92608414708700
Плащане / 445100
Токуда банк – офис Генерал Тошево.

Всеки дарител ще получи отчет за изразходването на предоставените средства/продукти, а резултатите от благотворителната кампания ще бъдат оповестени в медиите и на сайта на Община Генерал Тошево.

"В навечерието на светлите коледни празници е особено важно да стъпим на здравите основи на морала и ценностите, на духовността и традициите, на грижата за отделния човек. Длъжни сме да направим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички наши съграждани.

Кметът на Генерал Тошево се среща с жителите на село Люляково

Да възвърнем тяхната вяра, че доброто побеждава, макар и с малки стъпки. Да дадем заявка за достоен живот на всеки", отбелязват от администрацията. "За съжаление, днес много семейства, самотни възрастни или хора, сполетени от бедствия и инциденти, живеят под прага на бедността.

Те нямат възможност да посрещнат коледните и новогодишни празници в уютна и топла атмосфера, с отрупана трапеза, заобиколени от своите близки", пише още в призива на Община Генерал Тошево и се отбелязва, че кампания „Благотворителна Коледа”. 2018 е шанс тези хора да почувстват подкрепа и подадена ръка в момент, когато това е най-необходимо.