дъжд време
дъжд време / ДарикНюз, Архив
До 18.00 ч. снощи най-голямо количество валежи са отчетени в Добрич и Русе от 8 л/кв.м, в Шумен - 7 л/кв.м, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)
 
Тепърва в Югозападна България ще се развиват гръмотевични бури. По-голям интензитет на валежите тази вечер ще има в Рило-Родопската област и в Югозападна България. В неделя се очаква в източните райони на страната валежите да продължат.

През последното денонощие нивата на по-голяма част от наблюдаваните реки в Западнобеломорския басейн са се повишили незначително или са останали без съществено изменение, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Водните количества на почти всички реки в басейна са над праговете за средни води или около праговете за високи води.
 
В резултат на валежи в неделя са възможни краткотрайни повишения на нивата в притоците от долното течение на река Струма и в долните части от водосбора на река Места. На 15 и 16 април речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения. В резултат на интензивни валежи са възможни поройни наводнения във вечерните часове днес и през нощта срещу 15 април във водосборите на река Струма - долните части от водосбора на основната река и притока ѝ река Струмешница и река Места - река Неврокопска.