Удължават концесията на спортен комплекс „Младост”
Удължават концесията на спортен комплекс „Младост” / netinfo

Да бъде удължена концесията на СК”Младост” в градския парк от 25 на 35 години – такова предложение ще разгледат на предстоящата сесия общинските съветници на Добрич. Обектът с тенискортовете се стопанисва от „Изида”ООД. Като основание за поисканото удължаване са посочени няколко довода.

Съгласно залегнала в договора за концесия точка, концесионерът има за задължение построяването на нова сграда, включваща административна част, зала за технически конференции, стая за рехабилитация и почивка, заведение за хранене на спортуващите-участници в турнирите и гостите на комплекса.

Концесионерът има издадено, разрешение за строеж 20.10.2008 година на хотелска част с възстановителен център. Според предложението, което ще обсъди Общинския съвет, инвестицията ще надхвърли 500 000 лева. С изпълнение на този проект ще се придаде завършен облик на обекта.

Към настоящия момент концесионерът не дължи концесионно възнаграждение и изпълнява своите задължения по договора за концесия, става още ясно от докладната записка.