Училище "Асен Златаров" в Шабла изпрати абитуриентите си

СУ Асен Златаров изпрати зрелостниците си
СУ Асен Златаров изпрати зрелостниците си / СУ "Асен Златаров"
Средно училище „Асен Златаров“ в Шабла изпрати своите абитуриенти. Момичетата и момчетата от випуск `2019 чуха за последен път училищния звънец. Възпитаниците на Йорданка Атанасова, облечени в национални ризи, бяха посрещнати в двора на училището от техните съученици, учители, родители, близки и приятели.
 
Гости на дванадесетокласниците бяха председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла Мариян Жечев, заместникът му Цветелин Йорданов, бившият директор на училището Йордан Михайлов, общински служители.

Спортното училище изпраща 18 абитуриенти
 
По традиция, първи приветства зрелостниците директорът на СУ „Асен Златаров“ Петранка Валентинова. В словото си тя каза, че за зрелостниците започва нов етап – чакат ги нови възможности за реализация в житейския им път.
 
Кметът на Общината също поздрави 18-те абитуриенти, които през годините са носили и защитавали с гордост името „златаровци“, както в училище, така и като самодейци.
 
От името на родителите говори Веселина Пенчева.
 
„През последните 12 години в училище научихте толкова много! Не само уроците по история, биология и другите предмети. Учихте се и на приятелство, доверие, компромиси, търпение. Научихте се да бъдете изпълнителни и стриктни. Запомнете тези уроци и ги прилагайте в живота всеки ден. Бъдете щастливи! Бъдете упорити! Всичко, за което мечтаете, може да бъде постигнато, вярвайте в себе си. Бъдещето ви не предстои, то е сега. Дерзайте и помнете, че ние винаги сме до вас, както в първия ден, така и всеки друг занапред“, каза тя.
 
Поздрав към абитуриентите отправиха мажоретките при ОДК и третокласниците. Последваха номинации за незабравимите учители, извървели пътя от 1 до 12 клас с вече порасналите момичета и момчета.
 
Програмата завърши с изпълненията на детски танцов състав „Бърборино“, в който днешните абитуриенти са танцували като малки.