Ученици от гимназията по строителство ще стажуват в Швеция
Ученици от гимназията по строителство ще стажуват в Швеция / netinfo
Договор за съвместно сътрудничество сключиха представители на Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев” - Добрич, Община Балчик и Учебен център в Кралство Швеция, съобщават от гимназията. Срещата се проведе в рамките на проект по програма „Леонардо да Винчи”, изпълняван от Община Балчик.

Дейностите предвиждат през 2008 г. да се реализира обмяна на ученици по професионално направление - строителство. Предстои група от преподаватели и възпитаници на Учебния център да гостуват в добричката гимназия по строителство през април идната година.

Учениците ще имат възможност да участват в учебния процес по производствена практика съвместно с българските си връстници. Те ще покажат уменията си за работа в обектите на добрички строителни фирми.

Намерения за участие в проекта са заявили двестроителни компании - „Екострой” и „Сплендид”, информират още от гимназията.

Визитата от българска страна ще бъде върната през есента на 2008 г. Тогава добричките ученици ще участват в учебно-работния процес на шведските тийнейджъри.