Творци от 11 държави представят визуално изкуство в добричката галерия
Творци от 11 държави представят визуално изкуство в добричката галерия / Дарик Добрич

Международният фестивал "БезГраници" днес акостира в Добрич. От 18.00 ч. в Художествената галерия ще се открие изложба на участниците. 20 визуални артисти от Румъния, България, Русия, Турция, Испания (Навара и Каталуния), Република Македония, Еквадор, САЩ, Нидерландия, Белгия и Германия творят в арт форума. Те участват в пленер и показват свои творби в три изложби. Втората ще бъде открита в хотел „Мера Ризърт" в курортен комплекс „Венус" на 6 октомври, а финалната експозиция ще бъде в галерия „Тихото Гнездо" в „Двореца" на 7 октомври в 18.00 часа.

Фестивалът ще продължи до 8 октомври. Това е неговото седмо издание, с фокус към визуалните изкуства. „БезГраници" е едно от водещите балкански крос-културни събития. Форумът е продукция на „Стопанска Камара" - Варна с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца" - Балчик, „Джобскалатис" и „Асоциация Калатис 357" - Румъния, и международната арт мрежа „Скендерман". От 2013 г. традиционно се провежда едновременно от двете страни на границата в България и Румъния.

Следващото голямо издание на „Без Граници" се планира за септември 2017 година, когато се очакват 80 участници от цял свят.