Турнир за тенисисти до 10 години организират в Изида
Турнир за тенисисти до 10 години организират в Изида / netinfo

Добрич e домакин на турнир по тенис за момичета и момчета до 10-годишна възраст, съобщиха от пресцентъра на ТК "Изида". Състезанието е част от Програмата „Тенис 10” на Българската федерация по тенис, а срещите ще се проведат на кортовете в градския парк "Св. Георги". Заявките за участие ще се приемат до началото на техническата конференция, която е на 1 юни от 09.00 часа. Веднага след това ще бъде изтеглен жребият за мачовете. Призьорите ще получат медали и грамоти.

В същото време Магдалена Радкова от "Изида" направи силно представяне на държавното първенство по тенис за състезатели до 16 г. в Албена. Тя успешно премина квалификациите след победа с 6-1 6-2 над Лора Апостолова от Левски, а в първия кръг на основната схема елиминира Мария Стефанова от СТК с 6-3 7-6. Победният ход на Радкова бе спрян от поставената под №3 в основната схема Невена Георгиева от Левски с 6-0 6-1.

При двойките Магдалена Радкова остана на победа от медалите. На осминафиналите добричлийката и Михаела Кафтанова от Дема отстраниха Габриела Бориславова и Габриела Мартинска от Левски с 6-0 6-2. В мач за място на полуфиналите Радкова/Кафтанова загубиха с 6-1 6-0 Алина Каражова (Лозенец2000)/Елизабет Данаилова (15-40).