Телефонни измамници обраха четирима старци през почивните дни в Добричко
Телефонни измамници обраха четирима старци през почивните дни в Добричко / Дарик Нюз - архив

Четири телефонни измами са регистрирани за двата почивни дни в Добричка област, информират от полицията.

На 17 април се тъжи 62 – годишен мъж от Добрич, че по обед същия ден е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за негов близък. Чрез въвеждане в заблуждение непознатият заявил, че трябват средства за закупуване на климатична инсталация. Малко по-късно 62-годишният добричлия предал сумата от 3 000 лева.

На 18 април в полицията се тъжи 88-годишен добричлия, че предния ден е получил обаждане от непознат мъж, представил се за лекар. Мнимият доктор заявявил на възрастния мъж, че внукът му е болен и са необходими пари за лечението му. По-късно следобед тъжителят предал 1 500 лева на непознат пред жилището си по ул. „Ал. Кръстев” в Добрич.

Отново на 18 април в полицията се тъжи 88-годишна жена от Добрич, че е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за неин познат. Мъжът заявявил на възрастната жена, че са необходими 5 000 лева за закупуване на климатична техника. Малко по-късно жената предала сумата от 1 000 лева не непознат мъж пред жилището си по бул. „25-ти Септември” в Добрич.

73-годишна жена от добричкото село с. Котленци също е жертва на телефонна измама. На 18 април тя се тъжи в полицията, че е получила обаждане от непознат мъж, представил се за лекар от Англия. Мнимият доктор заявил на възрастната жена, че внукът й, който живее в Англия, е болен от „свински грип” и са необходими 12 000 лева за ваксина. Малко по-късно в с. Котленци, жената предала 2 050 лева на непознат мъж.

По случаите са образувани досъдебни производства.