Състезатели на Изида се включват в държавните отборни първенства по тенис
Състезатели на Изида се включват в държавните отборни първенства по тенис / netinfo

Състезателите на "Изида" ще участват в държавните отборни първенства по тенис за момчета и момчета до 12 години, съобщават от пресцентъра на клуба. Шампионатът започва на 10 август – неделя, на кортовете на Националния тенис център в София. При момчетата честта на добричкия клуб ще защитават Георги Попов, Виктор Дойчев, Велислав Кънев и Велимир Йорданов, а при момичетата – Карина Георгиева, Анжела Каменова, Ася Мелникова и Натали Георгиева.

В тазгодишното първенство заявка за участие са подали рекордните 32 отбора - 17 при момчетата и 15 при момичетата. Миналогодишните победители - ТК "15-40" (София) при момчетата и "Черно море-Елит" (Варна) при момичета ще защитават титлите си. С това състезание започват отборните шампионати от календара на Българската федерация по тенис, информират от родната ни централа. Следват първенството до 14 години, отново на НТЦ, от 15 август, до 16 години (20-23 август) в Хасково и до 18 години (25-28 август), отново в Хасково.

Шампионатът за жени е от 28 до 31 август на кортовете на ТК "Банкя". Отборните първенства завършват с това на мъжете, което ще стартира на 24 септември.