/ Снимка: Дарик, архив
Окръжен съд - Добрич издаде Европейска заповед за арест на добричлия, подсъдим по дело за притежание и разпространение на наркотици. Заповедта е за 31-годишния Велин М., срещу когото е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013 г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо тегло 75.29 грама, на стойност 451.74 лева. 

Съдът призна глоба, наложена на добричлия за пътно нарушение в Германия

На 11 октомври миналата година, с определение на Окръжния съд, мъжът беше обявен за общодържавно издирване, поради неявяването му на две поредни заседания. Впоследствие, тъй като мъжът продължи да се укрива от съдебното преследване, съдът разпореди неговото повторно щателно издирване.
        
Осъдиха условно мъж, държал и продавал марихуана

Европейската заповед за арест беше издадена, след като стана ясно, че добричлията е бил задържан в Германия, въпреки че има забрана да напуска пределите на страната ни, наложена му още през февруари 2014г. в хода на досъдебното производство срещу него.

По неустановен начин мъжът е нарушил наложената му ограничителна мярка и впоследствие е бил задържан в град Висбаден от служители на Интерпол във връзка с разследване за трафик на хора.
        
Осъдиха добричлия за притежание и и разпространение на хероин

Окръжният съд ще изпрати Европейската заповед за арест на компетентния германски съд  с искане след приключване на разследването в Германия мъжът да бъде върнат у нас, за да продължи воденото тук  срещу него наказателно производство.