Световноизвестният саксофонист Крейг Бейли ще гостува в Двореца

Крейг Бейли в Двореца
Крейг Бейли в Двореца / Дарик Добрич
Концерт на световно известния саксофонист и джаз виртуоз Крейг Бейли ще се състои на 22 юни от 20 часа на плажа пред вила „Тихото гнездо” в „Двореца” край Балчик.
На сцената заедно с големия музикант ще излязат Петър Салчев /вокал/, Емил Пехливанов /барабани/, Димитър Шанов /контрабас/ и Станислав Арабаджиев /пиано/.

Групата ще изпълни оригинална музика, написана и аранжирана от Бейли - дългогодишен водач и солист на оркестъра на легендарния Рей Чарлз. Ще прозвучат и някои от незабравимите хитове на Рей Чарлс, нареждащи го до най-ярките звезди на съвременната американска и световна култура.

Роден в Синсинати, щата Охайо, от ранно детство Бейли се запознава и интерпретира основни музикални направления, като госпел, класика, соул и джаз. На 16-годишна възраст  получава  стипендия за музика от Консерваторията в Синсинати. Негов учител е бил Джаки Маклийн.

С характерния си тон и лиричен стил, Крейг Бейли се нарежда сред най-търсените музиканти в Ню Йорк. От 1987 г. е музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз. Днес Крейг Бейли е еднин от малкото артисти, чиято музика от първо лице ни среща с таланта и енергията на легендарния джазмен.