Ходенето се описва като перфектното физическо упражнение, защото е просто, не изисква специална екипировка и е подходящо за всяка възраст
Ходенето се описва като перфектното физическо упражнение, защото е просто, не изисква специална екипировка и е подходящо за всяка възраст / ThinkStock/Getty Images
Световният ден на ходенето ще се проведе днес от 10.00 часа в Лекоатлетическата зала на СК „Простор“, а не както предварително бе обявено на откритите пространства около комплекса, съобщиха от общината. Всички желаещи, които ще се включат в спортната проява ще изминат определен маршрут в залата. 

Световният ден на ходенето е една от най-масовите  спортни прояви на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/ . Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето.

На 11 октомври отбелязваме Световния ден на ходенето

Българска асоциация „Спорт за всички“ организира за 26-и пореден път Световен ден на ходенето – Национална спортна проява за цялата страна.

За участниците в спортния празник е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон може да участва всеки. Наградите - раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане и хилки за тенис, са осигурени от Община град Добрич, а тениските - от Българска асоциация „Спорт за всички“.