Сребро за Добрич от Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи
Сребро за Добрич от Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи / DarikNews.bg

Малки футболисти от Добрич се включиха в Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи, който се проведе на 10 декември в софийската зала „Арена Армеец”. Те се класираха на второ място и грабнаха сребърните медали във възрастовата група 13-15 години.

Футболният тим от Добрич участва в надпреварата за трета поредна година. В отбора играят деца от Центровете за настаняване от семеен тип - ”Светлина” и ”Тийнейджър”.

В Коледния турнир и финал на Националния шампионат за деца лишени от родителски грижи участваха общо над 420 момичета и момчета. В зала „Арена Армеец” те се бориха за награди в пет вида спорт - футбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон.

Сред официалните гости на турнира бяха председателят на БОК Стефка Костадинова и зам.- министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

Шампионатът протече под мотото „Спортът - достъпен за всички деца”. Той се организира от Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи със съдействието на Министерството на труда и социалната политика.