Силистра сред първите 11 общини, в които стартира националната билборд -кампания
Силистра сред първите 11 общини, в които стартира националната билборд -кампания / http://inews.bg

Община Силистра рекламира богатството на езерото Сребърна, Художествената галерия и Дунавския парк върху винили разположени във Видин.

Обменът на билбордове, които разкриват красотата на България, е идея на Министерство на туризма. Рекламната кампания ще продължи шест месеца.

В рамките на кампанията, в Силистра на входа на града по посока Варна са паставени винили, рекламиращи областите Разград и Монтана.

Съвместната кампания на Министерството на туризма и общините стартира в края на месец декември миналата година, а целта и е да насърчи вътрешния туризъм. Тя ще обхване всички по-големи общини и ще рекламира възможностите за туризъм по региони.

Рекламните визии са разположени на централни локации, като на територията на една община се рекламират възможностите за туризъм в друга – така знакови културно-исторически забележителности от един регион се  представят в друг. Министерството на туризма се ангажира с изработването на над 40 билборда, a общините предоставят безплатно рекламно пространство на ключови локации, където рекламните визии се избагат за период от близо 6 месеца. След старта на кампанията билбордове се поставят  поетапно в 11 големи общини – Разград, Русе, Силистра, Хасково, Видин, Велико Търново, Бургас, Кърджали, Габрово, Монтана и Перник, като на по-късен етап ще бъдат включени и други.

Инициативата е първа по рода си и е естествено продължение на усилията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм и популяризирането на възможностите за целогодишен отдих у нас.