/ iStock/Getty Images
За периода от 5 до 11 юли в област Добрич са регистрирани и проучени шест случая на COVID-19, двама души са хоспитализирани, един пациент е преминал през Отделението по анестезия и интензивно лечение, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Добрич, по информация на директора на Регионална здравна инспекция и секретар на Областен координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване в Добрич д-р Светла Ангелова.

За посочения период изследваните с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за коронавирус лица от областта в лаборатории в страната са 616. Поставените под карантина лица са 173.

Ваксинират трудноподвижни хора в Добричко

Поставените дози ваксина срещу COVID-19 в областта за изминалата седмица са 1673. Медицинските специалисти са категорични, че има слаб интерес към поставянето на ваксини срещу коронавирус и препоръчват хората да направят своя избор и се ваксинират преди да е настъпил есенно-зимния сезон, когато е възможно отново да има увеличение на заболелите.

По данни на Единния информационен портал от възникване на епидемията до момента на територията на област Добрич потвърдените случаи на COVID-19 са 7995. Завършилите пълен имунизационен цикъл са 18 050.

Апелът на областния управител Васил Карапанчев, който е и председател на ОКЩ, е за по-голяма отговорност на всеки гражданин към личното му здраве и здравето на заобикалящите го и семейството.

„Нека имаме вяра в науката и се доверим на лекарите, за да не се налагат строги рестриктивни мерки и живеем нормално“, посочва Васил Карапанчев.
Агенция "Фокус"