/ netinfo
Филмът "Сребърна" на община Силистра бе удостоен с плакет и грамота от Международния фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа", който се проведе във Велико Търново. Филмът “Сребърна”, който бе номиниран в категория “Природа и еко туризъм", е с времетраене 3 минути, а монтажът е дело на служители на Община Силистра. Той разкрива богатството на флората и фауната в биосферния парк "Сребърна".

В тази категория са били отличени петнадесет филма, някои от които и с награди за филми на годината в съответните държави - Индонезия, Пакистан, Дания, Германия, Португалия и Гърция. Първа награда спечели документалният филм на телевизионната водеща Мира Добрева и оператора Жоро Торнев за продукцията "Властелинът на облаците" с продуцент БНТ и филмът "Гърция - 365 дневна дестинация" с продуцент Националната Туристическа организация на Гърция.

Филмът “Сребърна” ще бъде промотиран от Фестивала по време на Уикенд Туризъм - Русе, и на други туристически форуми. Неговото първо представяне се състоя в Сиена по време на Туристическо изложение на обектите на ЮНЕСКО в Италия.