/ Община Силистра
По повод Международния ден на толерантността Ученическият парламент в Силистра организира информационна кампания, включваща раздаване на детелини с "10 златни правила на толерантността" и малък хепънинг с балони.

Млади силистренци ще вървят по стъпките на българските възрожденци в Букурещ

Събитието ще се проведе днес от 14:30 на площад “Свобода”. То е част от дейностите по проект "Бъди началото" на неформална група "Бъди приятел на доброто", финансиран от Община Силистра.

С информационната кампания завърша 10-дневен цикъл от дискусии, посветени на толерантността, проведени с ученици от V и VI кл. от основните училища в общината.

Ще бъде организирана и изложба с рисунки, изработени от участниците в дискусиите. Изложбата ще бъде експонирана в  АРГИ център - Силистра и може да бъде посетена в периода 16-23 ноемсри.

Следващата седмица неформалната група, част от която е и Ученическия парламент, ще организира Седмица на правата на децата с идеята повече деца да бъдат запознати с основните права, формулиране от ООН, чрез игри, дискусии и забавления.

Близо 40 домакинства в Силистра ще имат нова канализация

Община Силистра и Общинският съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси пък са организатори също днес на турнир по народна топка, също посветен на Международният ден на толерантността. Турнирът започва в 14.00 часа в салона на ОУ "Иван Вазов" - Силистра.

Състезателите са от 4 и 5 клас на Основните училища "Св. Св. Кирил и Методий" в селата Калипетрово и Брадвари, Обединено училище "Св. Климент Охридски" - с. Проф. Иширково и ОУ "Иван Вазов" - град Силистра.

Проявата е част от заложените за 2018 г. инициативи в Плана за подкрепа на интеграционните политики на Община Силистра за периода 2015 - 2020 г.

Целта на турнира е чрез спорт да бъде повишена културата на подрастващите срещу агресията, насилието, нетолерантността и за стимулиране развитието на състезателния им дух, екипност и разбирателство. За всички участници Община Силистра е осигурила подаръци и награди.