Румен Иванов: ГЕРБ няма нищо общо с купуването на гласове
Румен Иванов: ГЕРБ няма нищо общо с купуването на гласове / netinfo
„Писмото на Владимир Калчев е пълно с противоречия. За каква подмяна на вота се говори, след като Детелина Николова спечели над 22 хиляди гласа, а в двете спорни секции е имало подадени около 2000 гласа? Ситуацията беше инсценирана от политическите опоненти на ГЕРБ и Детелина Николова. Партия ГЕРБ не е участвала в купуването на гласове. Нямаме нищо общо с двамата осъдени по делото за купуване на вот.” Това заяви областният лидер на ГЕРБ Румен Иванов по повод на отвореното писмо на социалиста и зам.-областен управител Владимир Калчев, с което той поиска оставката на кмета на Добрич Детелина Николова.

Искането на Калчев е ГЕРБ да оттегли своя кмет предвид „позорните” според него факти от приключилото делото за купуване на гласове. На 24 юли Добричкият районен съд наложи административно наказание „глоба” в размер на 1800 и 2000 лева на 45-годишния Северин Стефанов и 39-годишния Славчо Иванов за купуване на гласове в полза на Николова.

По думите на Румен Иванов БСП се опитва да оправдае слабия си резултат от местните избори. „Тяхно право е да искат касиране на изборите, няма да ги молим да не го правят. Категорични сме обаче, че касиране не може да има. Гласовете от двете секции не могат да повлияят върху крайния резултат от вота”, добави Иванов.