Разпитаха 13 свидетели по делото на отровителката Румяна
Разпитаха 13 свидетели по делото на отровителката Румяна / netinfo
Петорен състав на Добричкия окръжен съд разпита 13 свидетели по делото за отровителство и подбудителство за покушение на бизнесмена Стамен Савов. Обвиняеми са бившата му съпруга Румяна Маринова и още трима души. В Софийския районен съд ще бъдат разпитани вещите лица, изготвили експертизите на капсулите с татул, открити при обиск в дома на бившите съпрузи Румяна и Стамен. Разпитът е насрочен за 2 април.

Съдът прие съдебно-психиатрична експертиза, представена в първия процес. Според нея Румяна Маринова е разбирала случилото се и може да отговаря за действията си.

На 19 май Добричкият окръжен съд ще продължи делото с разпит на вещи лица от Варна, изготвили първата съдебно-медицинска експертиза за капсулите с татул.

Румяна Маринова се опитала да отрови с татул Стамен Савов през декември 2001 година. В началото на 2002 година тя платила на другите трима обвиняеми, за да го убият. Те взели парите, но не изпълнили поръчката.

Припомням, че през 2006 година Румяна Маринова бе осъдена на 8 години затвор. Съдебната сага започна отново, след като Варненският апелативен съд върна делото за преразглеждане.

Делото се гледа при закрити врати, защото Румяна Маринова не искала медиите да се бъркат в личния й живот.