Пътуващият Рок музей на Цонко Цонев стигна  до София
Пътуващият Рок музей на Цонко Цонев стигна до София / Община Каварна

Първият по рода си пътуващ Рок музей на Кметъла вече е в София. Цонко Цонев показа реликвите от личната си колекция в един от рок баровете в столицата. Експозицията включва артефакти, които кметът на Каварна е събирал през годините.

Сред експонатите е китарата на Manowar, с която групата изпълни българския химн в метъл вариант, златният албум на Deep Purple - "Burn", който е само 50 екземпляра в целия свят, прототипът на паметника на Dio, който е поставен в Алеята на рока в Каварна и закачливият ретро телефон с логото на AC/DC, чрез който Кметъла поддържа връзка с популярната рок банда (естествено,това е шега).

В колекцията е включен и подвижния уникален експонат от музея - автомобил с автографи на легендарни имена като Alice Cooper, Scorpions, Glenn Hughes, Ronnie James Dio, Simon Wright (AC/DC), Manowar и много други големи звезди посетили Каварна. На откриването на изложбата в столицата и Наско от БТР се подписа в колата за автографи на кмета Цонко Цонев.

На събитието присъстваха Влади Въргала, Фънки, БТР, Денис Ризов, Тончо Токмакчиев, Христо Мутафчиев, Теди Москов, Мая Новоселска, Данчо Караджов и останалите момчета от група „Сигнал”. Столичният кмет Йорданка Фандъкова изпрати поздравителен адрес, който е показан в изложбата.

Турнето ще премине през три бара в София, след това ще се отправи към Велико Търново, Пловдив, Стара Загора и "Албена". По случай 45-годишнината от създаването на ”Албена”, впечатляващата колекция ще бъде позиционирана до края на летния сезон. А след това най-вероятно ще остане в община Каварна като стационарна изложба, която ще увеличава броя на експонатите след рок фестивалите.