Първанов към добричките социалисти: Не обещавайте всичко на всеки
Първанов към добричките социалисти: Не обещавайте всичко на всеки / netinfo

Радвам се, че мога да бъда днес тук, на този празник, който чувствам като свой, заяви пред добричките социалисти президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов, който беше гост на тържеството за 110-годишнината на местната партийна организация.

„Един такъв юбилей без съмнение е повод да изразим своята дълбока признателност към героите на всичките тези 110 години, към първостроителите на организираното социалистическо движение в България”, посочи в словото си Георги Първанов.

По повод предстоящите парламентарни избори Първанов посъветва добричките социалисти да не поемат неизпълними ангажименти. „Не обещавайте всичко на всички. Това е разликата между нас и някои от по-малките партии, които могат да обещават на поразия, защото те никога няма да станат управляващи. Ние трябва да сме разчели всичко, да сме доказали, че то е осъществимо и да излезем с този ангажимент пред хората”, отбеляза Първанов.
Той смята, че БСП трябва да води активни преговори с всички, които са „против сегашното авантюристично управление на ГЕРБ”.

На празника на добричките социалисти присъства и зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. „Дейността на партийната организация тук е пример затова, че БСП трябва да съединява социалните идеи с националните интереси, така както го е правила Добруджанската революционна организация”, посочи той.

Председателят на БСП Сергей Станишев изпрати  поздравителен адрес до местната структура на партията. „Политическото дълголетие е мерило не само за  зрелостта на една партия, но показва доколко обществото има нужда от нейните идеи, ценности  и подкрепя нейната политика. Днешният празник е не само повод за самочувствие, гордост и равносметка, но и за почит към първите, които посяха семената на социалистическата идея в добричкия край”, посочва Станишев в приветствието си.

Доклад за историята на социалистическото движение в Добрич изнесе председателят на общинската организация Владимир Калчев. На празника на БСП-Добрич присъстваха партийни активисти от останалите общини в Добричка област, както и председатели на областни съвети от страната.

Преди началото на тържественото събрание добричките социалисти поднесоха цветя на паметника на Кирил и Методий.