Публично обсъждане на бюджета на 29 декември
Публично обсъждане на бюджета на 29 декември / Дарик Добрич

Публично обсъждане на бюджета на община Добрич за 2017 година ще се проведе на 29 декември от 15 часа в голямата зала на общината.

Разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за по-нататъшното развитие на общината, затова оттам разчитат на активното участие на гражданите.

За постъпилите становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще се приложи като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.

Процедурата за приемане на  Бюджета на Община град Добрич за 2017 е в съответствие със Закона за публичните финанси. Според него след публикуване на Закона за държавния бюджет на 9 декември, тече периода за подготовка на общинския, който трябва да се внесе в Общинския съвет на 10 януари. В рамките на този период се извършва и публичното обсъждане. Проектобюджетът на Община Добрич за 2017 година ще бъде представен на 29 декември от 15.00 часа в Голямата заседателна зала на Общината, където гражданите ще бъдат запознати със структурата и детайлите му. На същия ден проектобюджетът ще бъде публикуван и на официалната страница на Общината. По време на публичното обсъждане и до 5 януари 2017 г. на ел. адрес: priemna@dobrich.bg  ще се приемат писмени предложения за бюджета на общината.