/ вестник Добруджанска трибуна
Шефът на ВиК: Това е атака срещу мен и дружеството
Прокуратурата разследва сигнал за заустена в река Батовска незаконна тръба, с която се пренася непречистена вода до помпена станция „Батово” и оттам до чешмите на потребителите. Сигналът е подаден миналата седмица в Районната прокуратура, съобщи за Дарик наблюдаващият прокурор Даниел Илиев. За случая съобщи в. „Добруджанска трибуна”.

„Незабавно съм възложил проверка на сектор „Икономическа полиция” към ОД на МВР-Добрич. Тя се извърши съвместно с контролните органи на РИОСВ. Мястото е посетено два пъти, като са взети проби от водата. От полицията ми обещаха днес да ми изпратят преписката. След като се запозная с материалите, ще взема решение дали има данни за извършено престъпление”, заяви прокурор Илиев.

ВиК Добрич: Налягането в блок №5 в ж-к "Балик" е в нормите

Шефът на ВиК Тодор Гикински беше категоричен, че няма нарушение на закона и че изнесеното е атака срещу него и дружеството, което представлява.

„Няма нерегламентирано вкарване на вода от река Батовска в мрежата на ВиК за питейно-битово водоснабдяване. Това, което е правено, ние сме го правили за наши нужди. Ще го докажем и след това ще искаме да се намесят други органи заради подвеждане на общественото мнение и за злепоставяне на ВиК”, заяви Гикински.