Професионална гимназия М. В. Ломоносов чества 75 -годишен юбилей
Професионална гимназия М. В. Ломоносов чества 75 -годишен юбилей / netinfo

75-годишен юбилей отбеляз Професионална гимназия "М. В. Ломоносов" в Добрич.
По повод годишнината в залата на училището се състоя официално тържество. Организирана беше викторина и състезание за подреждане на пъзел, свързани с патрона на училището М. В. Ломоносов, в които се включиха отбори от всеки клас.

Професионална гимназия М В Ломоносов чества 75 годишен юбилей
netinfo

Учениците от 10 а клас поздравиха присъстващите с  оригинален танц - микс от салса, реге, хип-хоп и собствен „примес“. С „Многая лета“ и аплодисменти беше ознаменуван тържественият момент, когато ученици и учители се събраха,  за да разрежат празничната торта.

В рамките на програмата за отбелязване на юбилея учениците от 9 до 12 клас посетиха  Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. Посещението беше реализирано със съдействието на Военно окръжие - Добрич.

Учениците имаха възможност да посетят Планетариума в двора на най-старото техническо училище в България, където наблюдаваха панорамна демонстрация на звездното небе, движенията на небесната сфера, Слънцето, Луната и планетите, чудните звездни фигури.
С  голямо любопитство  те се включиха и във въображаемото пътуване в открития Космос и бяха очаровани от уникалната илюзия.

Домакините демонстрираха  възможностите на най-модерните навигационни тренажори, където бъдещите капитани се учат да управляват кораби. Учениците  имаха възможност да разгледат учебните зали в катедри „Корабни и  силови уредби" и "Електроника"  и да се запознаят със съвременни технически средства и установки.