/ netinfo

Общинският съвет в Добрич прие днес допълнения на правилника за организацията, реда и работата на Общински фонд „Здраве“. До момента Фондът е подпомогнал десет млади специалисти.

Допълненията предвиждат освен лекари, които участват в курсове за придобиване на специалност, да бъдат подпомагани и специалисти по здравни грижи за следдипломно обучение, чиито такси ще бъдат изплащани.

Общинският фонд „Здраве“ ще подпомогне още двама млади лекари от МБАЛ-Добрич 

Новите моменти предвиждат да се възстановяват разходите за наем не само на общинско жилище, но и на свободно нает апартамент в размер на 100 лева. С приемането на проекта за изменение и допълнение на Правилника за организацията, реда и работата на Общински фонд „Здраве“ се цели привличането и задържането на максимален брой медицински специалисти, живеещи в Добрич, или извън града.

Седем млади здравни специалисти са одобрени за финансово подпомагане от Общинския фонд "Здраве"

Освен това ще се разширят възможностите за обучение на специалистите по здравни грижи, което ще доведе до повишаване на професионалната им квалификация, кариерно и личностно развитие. Добрата мотивация на медицинските специалисти ще подобри качеството и ефикасността на предлаганите медицински услуги на територията на общината.