Премиерът Борисов е доволен от учението в Шабла
Премиерът Борисов е доволен от учението в Шабла / Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Борисов е доволен от учението в Шабла
32474
Борисов е доволен от учението в Шабла
Борисов е доволен от учението в Шабла
  • Борисов е доволен от учението в Шабла
  • Борисов е доволен от учението в Шабла

Висока оценка даде министър-председателят Бойко Борисов на тактическото учение с бойни стрелби на формирования на Противовъздушната отбрана на Република България. Той присъства на последния му етап в Зенитен полигон Шабла, заедно с военния министър Аню Ангелов. За първи път в учението участваха и формирования на Република Сърбия - ракетна бригада от състава на Военно-въздушните сили. Стрелбите започнаха на 7 септември и приключиха днес. На тях бяха изпробвани и оръжия с изтекъл срок на годност, за да се прецени дали да бъдат запазени на въоръжение.

Доволен съм от резултата на учението, коментира след стрелбите премиерът Борисов, зенитчиците си поразиха мишените. Пред журналисти той съобщи, че до 17 септември, когато се свиква Консултативен съвет при Президента, се надява да се реши въпросът с назначаването на комодор Валентин Гагашев за директор на служба Военна информация към Министерството на отбраната.

Направили сме предложение, което е добро, отсече Борисов. Министърът на отбраната Аню Ангелов допълни, че в служба Военна информация предстои проверка по всички направления, но тя ще започне с назначаването на новия директор. Той съобщи, че самолетите МИГ-21 излизат от въоръжение и трябва да се търси нов многоцелеви изтребител.

Чуйте премиера и военния министър в прикачените файлове.

Премиерът Борисов е доволен от учението в Шабла
netinfo