Петър Пунчев 
Петър Пунчев  / Радка Минчева
Авторът разказва за срещите си с велики личности
Премиера на книгата  “Вие  сте  тук” от Петър Пунчев ще се състои от 17.30 часа в Младежкия дом. Организатор на събитието е Народно читалище "Добрич - 2017 година".

Творбата е една дълбоко лична и богато илюстрирана, автобиографична книга, която обхваща период от половин век, набразден от събития и обрати, родил таланти, чиито творби ще бъдат сензация и през идните столетия.

Авторът от първо лице разказва в нея за някои от тези таланти, за разговорите си, емоциите и страстите от уникалните си срещи с Николай Гяуров, Владимир Висоцки, Мая Плисецкая, Мистер Сенко, Принц Чарлз, Юрий Любимов, Стинг, Джани Моранди и Ерньо Рубик, за революциите в Румъния и войната в Грузия, за пъстрото си детство в раздираната днес от войните Сирия, за юношеството си в несъществуващия вече Съюз на съветските социалистически републики, за пътуванията си в близки и далечни страни и за любимата България - от 1960 година - до днес.

Петър Пунчев представи книгата за своите страсти пред новите си приятели в Разград

“Вие сте тук” е неочаквана среща “под един покрив” със Стефан Стамболов, Кемал Ататюрк, Лейди Странгфорд и Пенчо Славейков, оставили дълбока, незаличима следа в родовата памет на автора. Но и с Георги Аспарухов - Гунди, Георги Найденов, най-добрият вратар на столетието, с много други знайни и понякога несправедливо пренебрегвани герои от кръв и плът.

Това е книга за миналото на нашата страна, а това ще рече - и за нейното бъдеще, книга със значителна познавателна стойност, която се чете на един дъх и събужда интерес към знанието.
 
Предисловието е от писателя от български произход, но с европейска слава, Василий Димов, популярен с творбите си в Германия, Русия, Грузия и у нас.
 
Петър  Пунчев  е български радиожурналист, съосновател на първата частна електронна медия в България - Радио  FM+ (1992).

Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и завършва с отличие Московския държавен университет “Ломоносов” в Москва.

Той е дългогодишен раздиоводещ и репортер, съосновател на Нощния блок на Програма “Хоризонт” на БНР. Автор на книгата „Първите седем: частното радио в България“.(1997)

През 2007 година приема предложение на голяма ирландска медийна компания да оглави бизнеса ѝ в Украйна. Две години по-късно вече е управляващ директор на Радио 3, Белград, Сърбия. Съосновател и пожизнен почетен член е на Сръбската радиоасоциация -   RAB Srbija.

Петър Пунчев е женен, с две деца - Андреа (1989) и Александра (2000). “Вие сте тук” е неговата втора книга.