Предлагат читателската карта за библиотеката да струва 1 лев
Предлагат читателската карта за библиотеката да струва 1 лев / netinfo
Предлагат читателската карта за библиотеката да струва 1 лев
26241
Предлагат читателската карта за библиотеката да струва 1 лев
  • Предлагат читателската карта за библиотеката да струва 1 лев

Предлага се цената за издаване на нова читателска карта в библиотека „Дора Габе" през 2010 година да бъде 1 лев. Това е заложено в изменението и допълнението на Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, която предстои да бъде приета на заседание на Общинския съвет на Добрич.

Досега библиотека „Дора Габе" предлагаше годишен абонамент срещу такса от 10 лева, поясни директорът Пенка Христова. По думите й с намалението на таксата  библиотеката се надява да увеличи многократно броя на читателите си. Новата такса е съобразена и с промените в Закона за обществените библиотеки.

До приемането на новата цена читателите ни могат да  посещават библиотеката дори ако годишният им абонамент е изтекъл, обясни още Христова.

За хората, които досега не са били читатели на библиотека „Дора Габе", но желаят да ползват услугите й са възможни два варианта. Да заплатят старата по-висока годишна такса или да изчакат приемането на новата наредба  като междувременно могат да посещават библиотеката срещу  дневна такса от 0.50 стотинки. Съветваме читателите си да изчакат новата наредба, тъй като таксата в нея ще бъде само 1 лев, поясни Христова.

Думите на директора на библиотеката Пенка Христова можете да чуете в прикачения файл. С нея разговаря Таня Топалова.