Предадоха на белгийските власти добричлия заради трафик на кокаин
Предадоха на белгийските власти добричлия заради трафик на кокаин / БГНЕС, архив

В изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от съдия-следовател в Първоинстанционен съд в Антверпен, Кралство Белгия, Окръжен съд – Добрич допусна незабавното предаване на Юнал Е. М. от Добрич за провеждане на наказателно преследване спрямо него. Той е обвинен в извършването на няколко деяния, които се наказват с „лишаване от свобода” за срок от 15 години. В заповедта се посочва, че през август и септември 2013г., на територията на Белгия и Холандия,  мъжът е участвал в организирана престъпна група, направила опит да внесе на територията на Кралство Белгия товари с кокаин от Еквадор.

Съдът в Антверпен обвинява Юнал Е. М. в престъпления от Наказателния кодекс на Кралство Белгия, а именно участие в организирана престъпна група и незаконен трафик на наркотици и психотропни вещества.

Белгия гарантира, че след като българският гражданин бъде изслушан от съдебните власти, той ще бъде върнат в България - на неин граничен контролно-пропускателен пункт и на разноски на Белгия, за изтърпяване на евентуално наложеното наказание лишаване от свобода или за изпълнение на взетата мярка, изискваща задържане.