Подредиха в изложба сътвореното по проект „Истории от хартия“
Подредиха в изложба сътвореното по проект „Истории от хартия“ / Дарик Добрич, архив

Художествена галерия - Добрич приключи проекта „Истории от хартия", реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура" по програма „Публики". Той бе насочен към гимназисти и се реализира в партньорство с училища от града. Проектът започна през есента на 2015 г. и премина през няколко етапа: теоретична част с презентации по теми от история на хартията и книгата; от творчеството на съвременни художници, работещи с хартия и др. Важен етап бе събирането на отпадъчна хартия и осмисляне на значението на рециклирането й в днешната епоха. В практически занимания учениците изработиха колажи, отляха ръчна хартия и направиха арт книжки, в които разказаха своите „истории от хартия".

С участвалите е направена анкета, в която те споделят, че са получили нови знания и имат желание да участват в други проекти като извънкласна форма на работа с практически творчески занимания, отбелязват от екипа на галерията.

Постигнатото от децата е подредено в изложба, в която могат да се видят колажите и арт книжките. Те са на различни теми като музика, ваканция, спорт и др. Изложбата има официално откриване от 11.30 ч. в Художествената галерия. Представените творби са на ученици от СОУ "Климент Охридски" и ЕГ "Гео Милев" - Добрич и могат да се видят до 3 май т.г.

Подредиха в изложба сътвореното по проект Истории от хартия
netinfo