/ Община Добрич
Писателят и преподавател Георги Томов ще представи творчеството си в Огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич на 17 май, от 18:00 часа.

Нощ на литературата в Регионална библиотека "Дора Габе"

Георги Томов е роден през 1961 г. в София. Преподавател е в Техническия университет. Призванието си да бъде писател реализира в зряла възраст, но бързо се превръща в популярно и обичано име сред критици и читатели.

Редакторите в издателство „Сиела“ са красноречиви: „Явление в българската литература и ярко доказателство, че за да пишеш добре, трябва да познаваш живота. Прозата му е ярка и реалистична, а героите му оставят у читателя усещане, че ги познава от години.“

Захари Карабашлиев пише: „Георги Томов е едновременно писател, който умее да разказва, и разказвач, който умее да пише. Колкото и странно да е, тези две дарби рядко се срещат на едно място. А когато към тях се прибави и фактът, че е интелигентен и страстен читател – това го прави не просто автор, а добър приятел, на когото можете да се доверите.“

Първата книга с разкази на Георги Томов е силен дебют, какъвто рядко се среща. В „Не беше тук и си отиде“ авторът разгръща смайващa палитра от чудновати истории, дишащи, живи герои и сложни морални дилеми, които нямат лесно и вярно решение - всичко това гарнирано с чудесен, зрял стил на писане.

Сред останалите произведения на автора са „Розариум”, „Всичките дни”, „Докато дишам”.