/ ОДМВР - Силистра
Петокласници от СУ „Н.Й.Вапцаров“ са новите доброволци в Детско полицейско управление-Силистра. Днес инспектор Мария Григорова въведе децата в тематиката и проведе първия урок, свързан с дейността на Охранителна полиция.

Тя разясни специфичните задачи, които изпълняват униформените служители по линия на пътната безопасност, териториалното обслужване на гражданите и патрулно-постовата дейност и показа различните помощни средства, които ползват в ежедневната си работа.
 
Отборът на Детско полицейско управление - Силистра ще участва в национално състезание по пътна безопасност

През следващите две години бъдещите полицаи чрез теоретични и практически занимания ще получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации вкъщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите.

Техни лектори ще бъдат полицейски служители и експерти от Областния съвет на Българския червен кръст, който е партньор в осъществяването на проекта заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

След подписано споразумение за сътрудничество между Районно управление - Силистра и СУ „Н.Й.Вапцаров“ доброволците положиха клетва и получиха светлоотразителни жилетки с логото на Детско полицейско управление.