/ ОДМВР - Силистра
Представителен отбор на Детско полицейско управление-Силистра отпътува за столицата за участие в национално спортно състезание. Четвъртокласници от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ ще мерят знания и сили със свои връстници  от всички области на страната в областта на пътната безопасност, оказване на първа долекарска помощ, майсторско управление на велосипед и бойно-приложни техники.

Лично началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров изпрати днес децата и им пожела успех.

Групата е предвождана от началника на сектор „Охранителна полиция“ главен инспектор Димо Василев, в нея са включени още полицейски инспектор Теодор Тодоров – треньор на децата по полицейска лична защита, и тяхната учителка г-жа Маргарита Бончева.

За участието си в състезанието децата разполагат със спортни екипи, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която е партньор в реализирането на проекта Детско полицейско управление.

От началото на учебната 2016/2017 г. участниците в него се обучаваха по теми, свързани с безопасността на движението по пътищата, хулиганството, вредата от употребата на наркотици и тютюневи изделия, оказване на първа долекарска помощ, учиха се да работят в екип, да проявявате уважение и толерантност към другите. Основни лектори на децата бяха служители на ОД на МВР-Силистра и ОС на БЧК.

Националното състезание се провежда от ГД „Национална полиция“ със съдействието на Спортна асоциация на МВР и Български младежки червен кръст.