Петима добричлии - в комитета за учредяване на новата патриотична партия
Петима добричлии - в комитета за учредяване на новата патриотична партия / Дарик Добрич
Петима добричлии - в комитета за учредяване на новата патриотична партия
51771
Петима добричлии - в комитета за учредяване на новата патриотична партия
  • Петима добричлии - в комитета за учредяване на новата патриотична партия

В сформирането на Инициативния комитет за учредяване на новата патриотична Национал-демократична партия са участвали и петима добричлии. Независимият депутат от Добрич и бивш член на Атака Валентин Николов съобщи, че освен него на заседанието на ИК в неделя са присъствали още общинският съветник Ивелин Пейчев, който също напусна Атака, Иванка Митева, добричлията Кольо Георгиев - сега експерт в комисията за борба с корупцията в НС и бившата общинска председателка на Атака - Балчик Красимира Любенова. 

„Искаме да изградим модерна патриотична партия с европейско признание, а не ксенофобска и креслива формация. Партията ще бъде сформирана на демократични принципи, ще отстоява националните интереси, няма да е лидерска, а председателят й ще изпълнява представителни функции", заяви пред Дарик Валентин Николова. 

Той съобщи, че вече е завел две граждански дела срещу лидера на Атака Волен Сидеров, предстои да заведе още две, като и четирите са за клевета. „Не ние, а Сидеров трябва да напусне парламента, защото излъга 400 000 души избиратели и не осъществи нищо от своята програма. Нелепо е и обвинението му, че петимата депутати, които напуснахме ПГ на Атака, сме платени от ГЕРБ. Може да видите, че през последните 11 месеца аз и колегите ми сме подкрепили само 30% от предложенията на ГЕРБ в парламента. Ще подкрепяме решения в полза на българските граждани, независимо от коя партия идват", подчерта Валентин Николов.

Той заяви, че все още няма отговор на въпроса къде са потънали 15-те милиона лева партийни субсидии за Атака.

Новата партия ще бъде учредена на 2 юни. Николов ще бъде вероятно един от заместник-председателите на формацията. Той посочи, че в Добрич идеята за нова патриотична организация се приема много добре.

Чуйте още в прикачения файл: