/ iStock/Getty Images
Отнето предимство е причината за катастрофата с трима пострадали, станала в петък на изхода на Добрич към Варна, съобщиха от полицията. 

Пристигналите на място екипи са установили, че лек автомобил „Фолксваген“ при завой на ляво отнема предимството на лек автомобил „Мазда“. Вследствие на удара, лекият автомобил „Фолксваген“, отклонява движението си и се удря в изчакващ да се включи в движението лек автомобил „Ауди“. Пострадали са водачът на лек автомобил „Фолксваген“ и пътникът, които са съответно на 56 и 32 години.

Шофьорът е настанен в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение - Добрич. Возещият се до него също е настанен в лечебното заведение с фрактури. Пострадала при удара е и жена на 38 години, която е била пътник в автомобила "Мазда". И тримата са без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Катастрофата стана малко след 09:00 часа в петък на два километра след изхода на Добрич към Варна. Вследствие на инцидента беше затворен за движение главният път за морския град. Бе осигурен обходен маршрут през к.к. "Албена". 

Това беше втората катастрофа с пострадали, станала в област Добрич, в рамките на два дни. Преди това двама служители на Държавно горско стопанство - Добрич (ДГС) загинаха при пътен инцидент по пътя за село Росеново, община Добричка, а шест души са настанени за лечение в болницата в Добрич. ДГС-Добрич откри дарителска сметка в помощ на пострадалите в катастрофата служители. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Павлина Живкова/БТА