В Албена приключва строителството на нов тенис парк
В Албена приключва строителството на нов тенис парк / Албена АД
Курортът Албена ще бъде домакин на първия турнир от престижна международна тенис верига за деца, съобщиха от комплекса. Състезанието от серията „Киндер+ Спорт”  ще се проведе на кортовете на новия тенис комплекс в Албена от 29-ти април до 1-ви май, когато официално ще бъде открит тенис паркът във ваканционното селище.
 
Съоръжението се намира срещу х-л „Добруджа” и ще бъде напълно готово около средата на месец април. То ще разполага със 7 корта, с което кортовете в Албена стават общо 19.
 
Киндер+ Спорт e престижен международен социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от спорта.
 
Турнирът в Албена ще се проведе за възрастови групи от 9 до 12 години, за момичета и момчета. В България ще има още два такива турнира. Класираните на 1-во място състезатели след трите състезания ще получат възможността да участват на финалния световен турнир в Италия. Разходите по участието там на шампионите са за сметка на БФТенис. Следвайки международните правила на програмата, в турнирите  няма да се допускат национални състезатели и чужди граждани, за имат повече деца от съответната страна възможност за изява.