Откриха лаборатория за синтетична дрога в хотелска стая в Кранево, задържани са трима души
Откриха лаборатория за синтетична дрога в хотелска стая в Кранево, задържани са трима души / novini.bg

Полицията откри лаборатория за производство на синтетична дрога в хотелска стая в Кранево и задържа трима добричлии. Това е станало при съвместна акция на служители на реда от Добрич, Варна, Русе и Албена.

На 17 октомври, около 17.20 часа в района на село Кранево, полицаи подали сигнал със стоп палка на лек автомобил „Сеат”. Водачът на колата не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си в посока „Златни пясъци”. След около 2 километра колата все пак била спряна. Установено е, че в нея пътува шофьорът -  36-годишен криминално проявен добричлия и жена на 23 години, също от Добрич. В двамата са открити наркотични вещества.

На следващия ден е извършено претърсване на обитавана от двамата хотелска стая по ул."Чайка" в село Кранево. Установено е, че стаята се ползва като лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Полицията е открила и иззела електронна везна, термометър, стъклени колби и фунии, прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности, бутилирани в съдове.

По-късно в хода на акцията е проверен и апартамент по ул."Независимост" в Добрич, обитаван от криминално проявен мъж на 24 години. От жилището са иззети по надлежния ред три лаптопа, таблет, мелачка за марихуана, валута - евро и щатски долари, метална каса, 3.4 грама канабис.

Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура. Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.