Осъдиха 25-годишен, насилил сестра си
Осъдиха 25-годишен, насилил сестра си / netinfo

Районен съд - Добрич призна за виновен 25-годишния Пламен М. от село Лозенец, община Добричка за това, че през месец август 2008 г. се е съвкупил с 14-годишната си сестра, която не е разбирала свойството и значението на извършеното. Съдебният състав освободи подсъдимия от наказателна отговорност като взе предвид, че той страда от лека умствена изостаналост, има чисто съдебно минало и добри характеристични данни. Съдът му наложи административно наказание - глоба от 500 лева, като съобрази тежкото материално положение на подсъдимия - пенсионер по болест.

Пресцентърът на съда уточнява, че за извършеното деяние Наказателният кодекс предвижда при чисто съдебно минало освобождаване на подсъдимия от наказателна отговорност.

По делото е установено, че Пламен М. и пострадалата са брат и сестра, живеещи в различни къщи. През лятото на 2008 г. той посетил сестра си в отсъствието на родителите им. Брат й извършил с нея полов акт, като й казал да не се дърпа и я заплашил да не уведомява родителите им. Същото се случило отново през август 2008  в къщата на баба им. Изяснено е, че 25-годишният мъж е бил употребил алкохол преди това.

Впоследствие родителите забелязали, че девойката е бременна и тя признала, че е в интимни отношения с брат си. Досъдебното производство е изяснило, че момичето страда от умерена умствена изостаналост и не може да разбира значението на извършеното спрямо нея и да ръководи постъпките си.

Присъдата на Районен съд - Добрич подлежи на обжалване и протест пред Добричкия окръжен съд.