Обвинен в грабеж на британци иска да излезе от ареста
Обвинен в грабеж на британци иска да излезе от ареста / netinfo

39-годишният Митко Маринов от Добрич, който е задържан в Следствения арест, иска да го напусне, за да се подложи на хирургична операция, съобщават от Добричкия окръжен съд. Той е разследван за нападение и грабеж на британско семейство, живеещо в село Богдан, община Добричка. Престъплението е извършено на 29 ноември 2008 година, Митко е имал съучастник, с когото нахлули в дома на потърпевшите и отнели 3 865 лева, множество техника и лек автомобил „Фолксваген Поло". Срещу него са повдигнати също обвинения за незаконно притежание на боеприпаси и множество засаден канабис, открит в дома му.

Съдът разпореди медицинска експертиза да изясни до 4 август т.г. какво заболяване има Маринов и съвместимо ли е то с престоя му в ареста. Представените от задържания документи не изясняват вида на болестта му и какво лечение е необходимо.

Митко Маринов е разследван за четири тежки умишлени престъпления, а това е третата му молба за изменение на мярката му за неотклонение. През май той посочи, че трябва да се грижи за новороденото си дете, тъй като няма кой друг да помага на майката.