Общоградско поклонение и концерти за 9 май в Добрич
Общоградско поклонение и концерти за 9 май в Добрич / Guliver/Getty Images

С общоградско поклонение и полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите добруджанци и на Съветската армия Добрич ще отбележи 70 години от края на Втората световна война. Церемонията ще започне от 11.00 часа.

Следобед - от 16.00 часа, е организиран концерт на площад "Свобода". В концерта ще вземат участие млади изпълнители, участвали в множество конкурси и носители на редица награди.

Освен музикални изпълнения е подготвена 3D визуализация, с която ще се представи как ще изглежда град Добрич през 2020 година. Тя е изготвена на базата на проектите на община Добрич по европейски програми, като отчита резултатите от анкетно проучване, в което жителите на Добрич можеха да споделят какво биха желали да се промени в града с европейски средства. В рамките на събитието ще бъде изтеглена томбола за участвалите в допитването, което беше проведено от Областния информационен център.

В края на концерта добричлии ще имат възможност да приветстват носителите на Купата на България за 2015 г.- волейболистите на "Добруджа 07". Инициативата за срещата на волейболистите с гражданите е на кмета Детелина Николова и е насочена към онези почитатели на волейбола, които нямаха възможност да съпреживеят емоцията от спечелването на престижната награда и незабравимите мигове при връчването на Купата на България в зала "Добротица" на 25 април.

От 19 часа на площад "Свобода" ще има втори концерт, организиран от Общинския съвет на БСП и посветен на 70-годишнината от победата над хитлерофашизма. В него ще се включи състав за стари градски песни, детска вокална група и фолклорна танцова трупа. От сцената ще прозвучат и руски песни, изпълнени от самодейна група, в която участват жители на Добрич от руски произход.