Общината забрани учителския протест на 26 октомври
Общината забрани учителския протест на 26 октомври / netinfo

Кметът на Добрич забрани провеждането на организираните учителски протести на 26 октомври, съобщават от общината. Забраната е на основание чл. 12, ал. 2 т.2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, поради опасност от нарушаване на обществения ред и застрашаване безопасността на движението в града.

Единният стачен комитет на учителските синдикати в писмо до Община Добрич от 23 октомври уведомява Кмета, че ще организира протести, с които ще блокира на 26.10. 2007 от 12.00 до 13.00 часа следните кръстовища: бул. „Трети март” и бул. „25 септември”, бул. „Добруджа” и бул. „25 септември”, ул. „Вардар” и бул. „Русия”, ул. „Отец Паисий” и бул. „Добруджа” и изхода на гр. Добрич за Варна.

Поради опасност от възникване на напрежение сред гражданите от община Добрич са предложили на учителите да проведат организираните стачни действия на пл. „Свобода” пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий”, информират от кметството.

За постъпилото уведомление на Стачния комитет, както и за отказа от страна на общината са информирани органите на полицията.