Община Тервел ще обновява детски площадки
Община Тервел ще обновява детски площадки / netinfo

Нови детски съоръжения за игра искат да поставят от община Тервел за предстоящия летен сезон. Те могат да се закупят с реализирани по проект икономии за 15 000 лева, съобщават от пресслужбата на кметството.

765 813 лева очаква общината до края на месец април. Те са първият транш от одобрените 803 546 лева от Фонда за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ. Той помага при реализиране на проекти по оперативни програми чрез краткосрочни кредити за разплащане на разходи за извършени вече дейности. Вторият транш ще бъде преведен до края на юли. Крайният срок за приключване на всички дейности и отчитане на проекта е 2 октомври тази година. По него се провежда саниране и строително ремонтни дейности в община Тервел.

Предвидено е да се поиска промяна в договора за безвъзмездно финансиране по оперативна програма „Регионално развитие”, за да се обновят детски площадки в общинския център, които са стари или негодни за употреба. Ако управляващият орган одобри искането, доставката на катерушките и люлките ще стане факт през летните месеци.