Община Добрич е санкционирана със 184 хил. лева по пет проекта
Община Добрич е санкционирана със 184 хил. лева по пет проекта / Дарик Добрич

Община Добрич е санкционирана със 184 хил. лева по пет проекта. Това обяви общинският съветник Галина Митева, позовавайки се на приложение към проектобюджета на община Добрич. Става въпрос за справка за финансови корекции по оперативните програми на община Добрич към края на 2011 година, отчетени като допълнително съфинансиране, посочи Митева. По думите й финансовата корекция се прави от управляващия орган на съответната оперативна програма, когато общината не е управлявала достатъчно добре средствата. Това всъщност е наказание, това са средства, които Добрич е трябвало да получи като безвъзмездни, но поради някакво нарушение те са му отнети, посочи Митева.

Санкциите са наложени по пет проекта: "Рехабилитация и реконструкция на общински пътища на територията на община Добрич" - 99 346 лева, "Моето училище - моят интересен свят" - 12 437 лева, "Задно за безопасността на регионите" - 2195 лева, "Към по-качествено образование в ареал Добрич чрез обновена  и модернизирана инфраструктура" - 69 689 лева и схемата "Училищен плод" - 322 лева.

В община Добрич предстои да се реализират много по-големи, многомилионни проекти и БСП ще предложи да се създаде обществен съвет за наблюдение и контрол, в който да влязат и представители на всички политически сили от местния парламент, съобщи Галина Митева.