Свлачището, което затрупа двама души край курорта "Албена", все още е активно, съобщи пред БТА заместник-кметът по строителството на Община Балчик Димитрин Димитров.

Причините, които предизвикаха свличането - високи подпочвени води, установени с измервателните уреди, продължават да са налице, добави Димитров, като се позова на експертната комисия, която прави оглед на мястото.

След инцидента с плажния бар: Установиха редица нарушения на плаж „Къмпинг Китен“

По думите му, предстои отводняване на района, като комисията ще опише в протокол достигнатото ниво на подпочвените води и други резултати от обследването.

Заместник-кметът напомни, че опасният район е под охрана и е недостъпен за автомобили и хора. По данни на областната управа в Добрич активираното свличане е успоредно на пясъчната ивица и е с дължина около 200 метра.

При свличането на земната маса на плаж "Моби Дик" около 10:30 часа на 9 август пострадаха наемателят на заведението и неговата съпруга. Спасителните екипи на пожарната и полицията успяха да изведат изпод отломките мъжа и жената, които бяха настанени в болница.

В същия свлачищен район през 2003 година бяха затрупани мъж и жена, които изгубиха живота си.
БТА