/ Община Добрич
24 указателни знаци, уточняващи наличието на нови и стари автобусни спирки, са монтирани в края на миналата седмица от общинското предприятие „Комуналстрой“, информираха от община Добрич. Знаците са нови и са в помощ на добричлии, които използват градския транспорт.

Светофарът по ул."Сан Стефано" в Добрич няма да работи до 10 юли

Спирките са на най–натоварените улици и кръстовища, които са с голям поток от пътници в централна градска част и по кварталите. Знаците осигуряват информация за  местоположението  на спирката. Те се намират по бул.“Трети март“ до Летния театър и Къщата музей „Й.Йовков“, до Дом - Паметник „Й.Йовков“,  по ул.“Отец Паисий“ /между улиците “Славянска” и „Ген. Скобелев“,  по бул. „Добруджа“ - спирка  Строител, по бул. „Добруджа“- спирка Стоматология посока Балчик, по ул. „Дим Ковачев“ между бул. „Добруджа“ и ул. „Орфей“,  по ул. “Агликина поляна“ - спирка на Кооперативен пазар в ЖК  „Балик“ и на новата автобусна спирка по ул. „Отец Паисий“ срещу БЧК.

Четири основни улици в Добрич ще бъдат с нови тротоари - вижте кои

В по-голямата си част указателните знаци са монтирани двустранно, от двете страни на уличното платно. Община Добрич ще продължи да подновява или да подменя знаците и на други места и спирки, допълват от кметството.