Новата година започва със слънчево и тихо време
Новата година започва със слънчево и тихо време / Sofia Photo Agency, архив

На 31 декември в повечето райони на страната ще бъде слънчево. На места в низините и в котловините през нощта и в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Около обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще намалява. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и минус 8 градуса, в отделни райони - до минус 10-минус 11 градуса. Максималните ще са между 2 и 7 градуса, в крайните югозападни райони - до 10 градуса. В София минималната температура ще е около минус 4 градуса, максимална - около 5 градуса. За Добрич максимална 3 градуса.

В Новогодишната нощ ще преобладава ясно и тихо време. На места в низините и в котловините видимостта ще е намалена. В полунощ температурите в повечето места ще са между минус 5 и 0 градуса, в София - около минус 1 градус.

Атмосферното налягане ще се понижи слабо, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е слънчево и почти тихо. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с максимални температури между 3 и 8 градуса. Температура на морската вода ще бъде 5-7 градуса, вълнение на морето - 2-3 бала.

Новата година ще започне с предимно слънчево и почти тихо време. В часовете преди обяд в низините и в затворените котловини ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но около и след обяд и там ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3, а максималните - между 3 и 8 градуса.