Нов успех за 8-годишния добрички шахматист Момчил Петков
Нов успех за 8-годишния добрички шахматист Момчил Петков / netinfo

Талантливият 8-годишен шахматист от Добрич Момчил Петков от шахматен клуб „Енергия21”  започна годината с победа в 9-тия шахматен турнир за момичета и момчета  за купа „Ивис” 2015 година. За това информира председателят на добричкия шахматен клуб м.с. Тодор Спиров.

Турнирът, организиран от шахматен клуб „Ивис Плюс” и Българската федерация по шахмат, се проведе в хотел „Родина” в столицата на 3 и 4 януари. Участваха 158 шахматисти от 8 до 18 години, разделени по възрастови групи в три турнира.

Момчил Петков е победител в турнир "С"  -  за деца до 10 години. Той заедно с друг възпитаник на клуб „Енергия 21” - Димитър Димитров са единствените двама състезатели от трите турнира постигнали по 6, 5 точки при максимално възможни 7. Личната среща на двамата шахматисти завърши наравно и победителят Момчил Петков беше обявен по допълнителни показатели.

В турнира своите първи успешни стъпки в шахмата направиха още двама добрички шахматисти - шестгодишната Ивелина Христова и деветгодишният Преслав Петров.

В турнир „Б“ се състезаваха 59 участници на възраст от 11 до 14 години. От Добрич участваше Димитър Генославов Димитров, който спечели бронзов медал.

Комплексен победител в турнир „Б“ с 6 т. е Матей Петков от ШК“Локомотив“ гр.София с треньор добруджанския гросмайстор Петър Великов, също състезател на мъжкият отбор на ШК"Енергия 21".