Необитаеми къщи и 6 дка гора изгоряха при пожари в региона
Необитаеми къщи и 6 дка гора изгоряха при пожари в региона / DarikNews.bg

Пожар изпепели 4 необитаеми къщи и стопанските постройки към тях в каварненското село Челопечене, съобщават от полицията. Огънят е пламнал вчера около 13.30 часа. В потушаването му са участвали 3 пожарни екипа. Огнеборците са успели да спасят други 10, разположени наблизо къщи.

Пожарът е възникнал в сметището край селото, обясни началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и спасяване" Дарин Димитров. От вятъра огънят се е разпространил в посока към селото и е обхванал изоставените къщи и няколко паянтови постройки. Причините за пожара все още се изясняват. Възможно е сметището да се е самозапалило от горещините, но не се изключва и вероятността човешка небрежност да е довела до инцидента, посочи Димитров. Община Каварна също е съдействала за потушаване на огъня, от кметството са изпратили две водоноски.

На 26 август се е запалила и гора в землището на село Василево в община Генерал Тошево. Изгорели са 6 декара. Пожарът е тръгнал от суха тревна растителност и впоследствие е обхванал дърветата.

Общо 22 пожара са възникнали в Добричка област през почивните дни, информират от полицията, повечето от тях са в сухи треви.